We kunnen hier nog jaren heerlijk samen wonen

Volgens Koos van Steenis hebben zijn vrouw Jannie en hij het echt getroffen met hun huis en de buurt. “We hebben het hier zo goed. Eigenlijk alles wat we nodig hebben is gelijkvloers, we hebben een prachtig uitzicht en de supermarkt en het medisch centrum zitten om de hoek. Wat dat betreft kunnen wij hier nog jaren blijven wonen. Alleen de stookkosten rezen de pan uit. Nu we via de gemeente met een Verzilverlening zonnepanelen hebben aangelegd, is dat probleem ook opgelost. We krijgen zelfs geld terug.”

Koos en Jannie wonen sinds 6 jaar in Asperen. “Hiervoor hebben we 46 jaren heerlijk gewoond in Herwijnen, maar de tuin werd ons te groot. Toen we hier gingen wonen hebben we alles meteen gelijkvloers gemaakt. We zijn vooral blij met de grote woonkamer, want hierdoor kunnen we met onze kinderen en kleinkinderen bij elkaar zitten. We hebben 10 kinderen met aanhang en 100 klein- en achterkleinkinderen. Op 1 januari zijn ze bijna allemaal nog hier geweest om ons een gelukkig nieuwjaar te wensen”, vertelt Jannie trots. 

Verwarmen woonkamer

Maar zo’n grote woonkamer is natuurlijk niet snel warm gemaakt. “Toen de energieprijzen zo enorm stegen, werd het voor ons al snel te duur. Eerst probeerden we het op te lossen met de open haard, maar ik was de hele dag hout aan het slepen. Dat werd mij al snel te zwaar. Daarom kwamen de zonnepanelen in beeld”, zo legt Koos uit. “Eerst wilden we deze huren, maar toen hoorden we via de gemeente over de Verzilverlening, waarmee we tegen lage kosten geld konden lenen om de zonnepanelen zelf te kopen. Met huur ben je altijd meer geld kwijt dan als je zelf koopt, dus dat leek ons wel wat.” 

Hulp van de gemeente

Gelukkig heeft de gemeente ons enorm bij de aanvraag geholpen. Want omdat wij niet goed met de computer kunnen omgaan, ging dat bij ons helemaal verkeerd. Zonder de hulp van de gemeente waren we er nooit uitgekomen en hadden we nu geen zonnepanelen gehad. Ze zijn zelfs persoonlijk bij ons langs gekomen. Wij zijn daar de gemeente heel dankbaar voor.  Nu genieten we sinds ruim een jaar heerlijk van een warm huis dankzij onze zonnepanelen en krijgen we zelfs nog geld terug. Ik kan de Verzilverlening dus aan elke senior aanraden. Het geeft ook een vertrouwd gevoel dat de lening via de gemeente loopt. Wij hebben alles wat ons hartje begeert en kunnen hier nog jaren heerlijk samen wonen, zonder extra vaste lasten.” 

Vraag ook Verzilverlening aan 

Veel mensen op leeftijd willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. De gemeente West Betuwe stimuleert het langer thuis wonen door middel van een zogenaamde ‘Verzilverlening’. Hiermee kunnen senioren vanaf 58 jaar tegen lage kosten geld lenen om de eigen woning te verduurzamen. Koos en Jannie van Steenis hebben zonnepanelen geplaatst. Ook het verplaatsen van de slaapkamer of badkamer naar de begane grond en het plaatsen van een traplift, zijn bijvoorbeeld mogelijk. 

U kunt via deze website de lening aanvragen: https://www.westbetuwe.nl/toekomstbestendig-wonenlening

Wat reusachtig luistert echt, vraagt door en brengt je verder!

Watreusachtig.nl - Alle rechten voorbehouden © 2022

Cookie erbij?

Op watreusachtig.nl maken wij gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken en om voorkeuren op te slaan. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord.