Waarom afval produceren, als we het toch weggooien?

Door deze tekst op een poster van Loesje ging Marcel Ellen nadenken over
alternatieven om producten te maken, te verpakken en te gebruiken. De uitkomst vond Ellen zo fascinerend dat hij kort daarna met zijn bedrijf Ma.C Ellen is gestart. Zijn missie is om met natuurlijke materialen de wereld mooier te maken. Het was ook de Cleantech Regio die Marc Ellen de doorslag heeft gegeven voor het starten van zijn eigen bedrijf. “Zij hadden geloof in biobased producten en gaven mij subsidie om onderzoek te doen naar mycelium, het product waar ik nu mee werk. Om daarvoor in aanmerking te komen moest ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Toen was de kogel door de kerk. Vrij snel daarna ben ik ook naar Ondernemershuis Deventer gestapt voor het opdoen van ondernemersvaardigheden.

Investeren in jezelf als ondernemer
“Los nog van alle input die het Ondernemershuis Deventer mij heeft gegeven, is alleen al het aanmelden bij hun een grote stap voorwaarts geweest. Want het is een keuzemoment om serieus te gaan ondernemen. Het zijn met name de gesprekken en vragen geweest die me verder hebben geholpen om meer richting aan mijn bedrijf te geven. Ik vind het heel mooi dat dit soort initiatieven bestaan. En dat je niet heel veel geld hoeft te betalen om toch zoveel steun en diensten te krijgen.”

Dit artikel is verschenen in het MKB Magazine, opdrachtgever Ondernemershuis Deventer

Wat reusachtig luistert echt, vraagt door en brengt je verder!

Watreusachtig.nl - Alle rechten voorbehouden © 2022

Cookie erbij?

Op watreusachtig.nl maken wij gebruik van cookies voor het bijhouden van statistieken en om voorkeuren op te slaan. Door op accepteren te klikken, ga je hiermee akkoord.